Connect with us

Atletika

Pobede Bibića i Simovićke | Murićka ispunila normu za SP

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobedio je u trci na 1.500 metara na mitingu u Čačku, dok su u ženskoj konkurenciji na istoj deonici Novopazarke zauzele sva tri mesta na pobedničkom postolju.

U konkurenciji sedmorice srednjeprugaša, Bibić je slavio vremenom od 3:45,14 minuta.

Teodora Simović trijumfovala je na 1.500 metara sa 4:24,61 minuta, a drugo i treće mesto su ličnim rekordima osvojile Saima Murić sa 4:27,43, odnosno 4:36,36 minuta.

Četrnaestogodišnja Murić je tim rezultatom ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo (u uzrastu do 20 godina), koje je na programu od 17. do 22. avgusta 2021. u Najrobiju, u Keniji.

M. Minić / rtvnp

Click to comment

Leave a Reply

Atletika

Zuković: U Novom Pazaru će se okupiti najbolji seniori i seniorke

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da veruje da će državno prvenstvo u Novom Pazaru, koje je zakazano za 5. i 6. septembar, okupiti najbolje domaće seniore i seniorke.

“Očekujem dobre rezultate, ali i izuzetnu masovnost jer je to jedna od retkih manifestacija u ovom delu sezone. To će biti i izborno takmičenje za Balkansko prvenstvo u Klužu, koje je u tom rumunskom gradu na programu dve nedelje kasnije”, rekao je Zuković.

On je naveo da je pandemija koronavirusa umnogome odredila tok sezone na stazi, koja je u celoj Evropi na samom početku.

“Iskreno se nadam da ćemo imati i publiku na stadionu i da će Novi Pazar na najlepšem atletskom objektu u Srbiji, a možda i na Balkanu, još jednom biti odličan organizator velikog takmičenja”, kazao je Zuković.

Novopazarsku atletiku na predstojećem šampionatu trebalo bi da predstavljaju reprezentativci Srbije Elzan Bibić i Teodora Simović.

M. Minić /rtvnp.rs

Continue Reading

Atletika

FOTO: Medisport family otvorio novi salon za fizikalnu terapiju

Danas je ulici Veljaka Vlahovića svečano otvoren modorno opremljen fizio-centar Medisport family. Otvaranju je prisustvovao veliki broj profesionalnih sportista koji su uglavnom i korisnici usluga Midisport-a.

-Posle osam godina rada odlučili smo da odvojimo alternativnu od fizikalne medicine i rehabilitacije, rekao vlasnik Jasmin Dzogović.

U novin prostorijama vršiće se lečenje fizikalnim terapijama, kineziterapijama pod nadzorom diplomiranih fizioterapeuta sa dugogodišnjim iskustvom uečenju kod teških povreda kao i povreda kod sportista.

-Naša nova ambulata opremljena je aparatima najnovije generacije a jedini smo u regionu opremljeni aparatom TEKAR Medi Pharon 5 koji efikasan u ubrzavanju procesa oporavka kod uganuća, istegnuća mišića, kao i drugi trauma bilo da su u akutnim ili hroničnim fazama, kazao je Dzogović.

TEKAR Medi Pharon 5

U dosadašnjim prostorijama na Gradskom stadionu vršiće se tretmani hidzame, akupunkture i kiropraktike.

Continue Reading

Atletika

Zuković o korekciji kalendara SAS

kalendar atletike zukovic

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je za rtvnp.rs da je Srpski atletski savez (SAS) zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa bio prinuđen da još jednom koriguje kalendar atletskih takmičenja.

Nacionalna prvenstva prioritet

“Prioritet je održavanje nacionalnih prvenstava za uzraste od mlađih juniora do seniora. U alternativi su i šampionati sa grupama disciplina u više atletskih centara. Imamo ih dosta jer je SAS na tome predano radiO u poslednjoj deceniji”, rekao je Zuković.

On je dodao da veruje da će se u Srbiji i svetu stanje uskoro normalizovati i da će do tada atletičari na nacionalnoim šampionatima poštovati mere zaštite.

Zuković je najavio da bi atletskih akcija trebalo da bude i pre prvog narednog takmičenja, a to je juniorsko prvenstvo Srbije planirano za 28. i 29. avgust.

“Neminovna je smena generacija u jednom periodu, pa želimo da je bezbolno sprovedemo i da od 20. avgusta okupimo u Novom Pazaru naše najtalentovanije atletičare i atletičarke. Oni bi trebalo da budu nosioci reprezentativnih akcija do 2028. godine”, zaključio je Zuković.

M. Minić / rtvnp.rs

Continue Reading

Aktuelno

Copyright © 2020 sportklik