Connect with us

Odbojka

Daca od srede u francuskom Plesi Robansonu

Doskorašnji odbojkaš Novog Pazara Benjamin Daca nastaviće karijeru u francuskom drugoligašu Plesi Robansonu, koji je do prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa zauzimao mesto u sredini tabele.

Benjamin Daca je u izjavi za rtvnp.rs rekao da je sa ljudima iz francuskog kluba brzo došlo do dogovora, posebno ako se uzme u obzir da pandemija koronavirusa još uvek traje.

“Zadovoljan sam uslovima jer će u narednom periodu mnogi odbojkaški klubovi širom sveta imati ozbiljne finansijske poteškoće”, rekao je Daca.

Dvadesetpetogodišnji srednji bloker sa Novim Pazarom je osvojio dva Kupa Srbije i dva Superkupa.

“Bio mi je potreban novi izazov. Plesi Robanson mogao bi da bude odskočna daska za dalju internacionalnu karijeru. Kontaktirao sam sa našim igračima koji su nastupali u tom klubu i u francuskim ligama, a oni nisu imali nikakvih zamerki”, naveo je Daca.

On je ocenio da je druga francuska liga, u kojoj igra veliki broj stranih igrača, jača od mnogih elitnih divizija u Evropi.

“Tu ligu izuzetno prate. To je bio jedan od razloga što sam lako prelomio i nisam čekao druge ponude”, rekao je Daca.

M. Minić / rtvnp

Click to comment

Leave a Reply

Odbojka

OKK Novi Pazar krenuo sa pripremama za narednu sezonu

Odbojkaši superligaša Novog Pazara počeli su pripreme za predstojeću sezonu, koja će početi sredinom septembra.

“Momci su radili na otvorenom i u teretani, a sada krećemo s treninzima u sali. I naredne sezone će nas voditi trener Dragan Bonić, koji će nam se priključiti za nekoliko dana”, rekao je sportski direktor Pazaraca Kemal Šećeragić.

Prvi trening novopazarskih odbojkaša u dvorani Pendik vodio je pomoćni trener Almir Rugovac, a prisustvovalo mu je 15 odbojkaša poniklih u tom klubu.

“Okosnicu će činiti Marko Božović, Elvir Zuković i novi kapiten Aldin Zoranić, uz povratnika iz bijelopoljskog Jedinstva Sameda Pruševića, juniorskog reprezentativca Srbije Aliju Bekrića i mlađe igrače. Verujemo da ćemo s tim snagama, uz neka neophodna pojačanja, uspeti da izborimo opstanak”, naveo je Šećeragić.

Novopazarce su tokom leta napustili Benjamin Daca, koji je otišao u francuski Plesi Robanson, Luka Čubrilo (Vojvodina), Vanja Eremić (Crvena zvezda), Alen Didović i David Sabo.

M. Minić / rtvnp

Continue Reading

Atletika

FOTO: Medisport family otvorio novi salon za fizikalnu terapiju

Danas je ulici Veljaka Vlahovića svečano otvoren modorno opremljen fizio-centar Medisport family. Otvaranju je prisustvovao veliki broj profesionalnih sportista koji su uglavnom i korisnici usluga Midisport-a.

-Posle osam godina rada odlučili smo da odvojimo alternativnu od fizikalne medicine i rehabilitacije, rekao vlasnik Jasmin Dzogović.

U novin prostorijama vršiće se lečenje fizikalnim terapijama, kineziterapijama pod nadzorom diplomiranih fizioterapeuta sa dugogodišnjim iskustvom uečenju kod teških povreda kao i povreda kod sportista.

-Naša nova ambulata opremljena je aparatima najnovije generacije a jedini smo u regionu opremljeni aparatom TEKAR Medi Pharon 5 koji efikasan u ubrzavanju procesa oporavka kod uganuća, istegnuća mišića, kao i drugi trauma bilo da su u akutnim ili hroničnim fazama, kazao je Dzogović.

TEKAR Medi Pharon 5

U dosadašnjim prostorijama na Gradskom stadionu vršiće se tretmani hidzame, akupunkture i kiropraktike.

Continue Reading

Aktuelno

Copyright © 2020 sportklik